RSAAW adds double-peak library for the duration of Vancouver dwelling renovation

Dee Yonker

Canadian studio RSAAW has renovated a mid-century household in Vancouver to incorporate a double-top library, all-white interiors and a treehouse in the backyard garden.


The venture, identified as Berkley Property, is a two-storey home with a dark facade surrounded by trees in North Vancouver.

RSAAW designed the project in Vancouver
The walls and ceilings have been painted shiny white

Area firm RSAAW reworked the family members residence into a shiny and ethereal area by connecting its previously divided two amounts and painting the gallery-like interior in white.

A slanted roof characteristics significant skylights that emphasise the central atrium area of the open up-program floor flooring. Prior to the renovation, this level was a mortgage helper suite.

Berkley House is in North Vancouver
The double-top library by the stairs

“Family spaces had been considerably cloistered, with minimum natural mild getting into crucial locations,” stated RSAAW.

Berkley House’s related levels are anchored by a double-top library fashioned by stacked boxes of gentle wooden. The wood bookcase is built into the staircase linking the ranges jointly.

“The home’s perception of room was even further augmented by vaulting ceilings all over the primary ground, ” ongoing the studio.

“Introducing oversized glazing to authorized for sights of the North Vancouver greenery in the garden and outside of, filling the household with light even on overcast times.”

RSAAW renovated the house's interior with a double height library
Huge skylights carry pure mild into the household

The reduce level’s circulation was also improved by turning a former mechanical place into a hallway with discreet storage, which contrasts with the open up living area along with it that is loaded with customized millwork and pops of colour.

Beforehand inaccessible attic place has been converted into a cosy kid’s playroom, with a multicoloured carpet that is echoed in the strips of painted timber that mark the entrance to a treehouse outside.

RSAAW converted the property's attic into a cosy playroom
The children’s playroom was formerly an attic

Designed around a Douglas fir tree, the understated treehouse blends with its surroundings, injecting a playfulness to the usually minimum dwelling.

RSAAW also changed the home’s compelled-air central heating system with energy-economical underfloor heating and put in triple-glazed home windows throughout the constructing.

A treehouse is built around a Douglas fir tree outside
Vibrant slats attribute in the treehouse

RSAAW is a Vancouver architecture firm founded by Rafael Santa Ana.

Other current mid-century renovation initiatives include a modernised Melbourne condominium by architect Murray Baker and artist Esther Stewart and a getaway residence on Hearth Island in the Atlantic by American studio Andrew Franz Architect.

Photography is by Ema Peter.

Next Post

Need to Value Investors Pick West Bancorp. (WTBA) Inventory?

Value investing is conveniently a single of the most well-liked methods to come across wonderful shares in any market environment. Just after all, who wouldn’t want to locate stocks that are either flying beneath the radar and are compelling purchases, or provide up tantalizing discount rates when in comparison to […]

Subscribe US Now